Звільнення Тимошенко залишається принциповим для ЄС - посол України у Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звільнення Тимошенко залишається принциповим для ЄС - посол України у Німеччині

Казна та Політика
423
Позиція офіційного Берліна відносно виконання Києвом умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, залишилася незмінною. Головною вимогою і досі є розв’язання проблеми виборчого правосуддя.
Про це заявив посол України в Німеччині Павло Клімкін, коментуючи інформацію в українських ЗМІ про те, що для Берліна звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко вже не є принциповим для підписання Угоди про асоціацію.
“Про її (інформації) походження треба питати у автора. Кілька днів після того, як ця інформація була оприлюднена, Берліном було зроблено заяву, в якій сказано, що рух до підписання Угоди пов’язано з подальшим прогресом у сфері верховенства права”, – сказав Клімкін.
Відповідаючи на питання про те, наскільки принциповим для підписання Угоди є лікування Тимошенко в Німеччині і як швидко зможе Бундестаг ратифікувати відповідний міждержавний договір, український дипломат зазначив, що німецька сторона завжди говорила, що готова сприяти лікування Тимошенко в Німеччині .
“Юридичний аспект ( направлення на лікування) має бути визначений у Києві. У Бундестазі ж є свої відповідні процедури, які стосуються ратифікації угод. Водночас необхідно брати до уваги, що 22 вересня відбудуться вибори, і до цього часу Бундестаг збереться буквально на два дні для голосування по бюджету. Новий Бундестаг почне реально працювати після формування коаліції та підписання коаліційного договору. Як правило, в Німеччині це триває кілька тижнів”, – пояснив посол.
Він також зазначив , що в Німеччині серйозно сприймають роботу наглядової місії Європейського парламенту Кокса – Кваснєвського.
Нагадаємо 28 червня відбулося спеціальне засідання комітету у закордонних справах Європейського парламенту щодо торгових суперечок між Україною та Росією. Як повідомляли українські ЗМІ на засіданні лунали заяви від європарламентарів, про те, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС варто прискорити, нехтуючи вимогою про звільнення екс-прем’єра України Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас