Дефіцит бюджету будуть закривати квазігрошима - Concorde Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджету будуть закривати квазігрошима - Concorde Capital

Казна та Політика
2256
Зростання дефіциту бюджету викликало серйозні побоювання серед економістів. З розрахунком, що основна частина державних витрат ще попереду, вже по п’ятничних показниках державний дефіцит перевищив 2% ВВП.
Крім того, в уряду як і раніше немає гарантованих джерел поповнення: заяви президента Віктора Януковича про колишній рівень цін на газ для споживачів відштовхують представників МВФ, а інших великих зовнішніх позичальників поки не видно. Єдине, що залишається, це внутрішні засоби.
“Влада постарається покрити дефіцит квазігрошима, що дозволяє Мінфіну розплачуватися за своїми зобов’язаннями з векселями. Але широке використання сурогатних грошей може погіршити фінансовий стан держави. Проте, ми як і раніше тримаємо прогноз на 2013 дефіцит бюджету на рівні 3,5% ВВП, припускаючи, що тверда частина державних боргових зобов’язань покривається векселями”, – відзначає Олександр Паращій з Concorde Capital.
Нагадаємо, дефіцит державного бюджету України в липні 2013 року досяг 7,529 млрд грн, збільшившись з 4,253 млрд грн у червні поточного року, але скоротившись на 26,4% порівняно аналогічним торішнім показником (10,229 млрд грн). А дефіцит державного бюджету України за перше півріччя 2013 року по порівнянні з також дефіцитом за підсумками першого півріччя 2012 року зріс в 3,4 рази – до 22,746 млрд грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас