Війна в Сирії загрожує подорожчанням газу для України на 150 доларів - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Війна в Сирії загрожує подорожчанням газу для України на 150 доларів - експерт

Енергетика
1481
Якщо США застосують силу проти Сирії, то це може призвести до збільшення цін на нафту і газ. Про це на прес-конференції сказав директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.
“Для України небезпека, в першу чергу, економічна. В першу чергу, ми отримуємо зростання цін на нафту і відповідно цін на газ. Зараз газ 400 доларів, якщо ціна на нафту зросте на 50 доларів, то газ у нас росте на 150 доларів. Ситуація абсолютно критична. Другий момент, Україна вела з Сирією переговори про зону вільної торгівлі, вони розглядалися як досить перспективні. Сирія була впливовою в економічному плані державою”, – запевнив Сергій Толстов.
Нагадаємо, дві групи військових кораблів США на чолі з авіаносцями Nimitz і Harry S. Truman направляються до сирійського узбережжя з боку Червоного моря та Індійського океану, щоб підтримати удар американських військ з сирійським урядовим об’єктам.
Як повідомлялося, Барак Обама в суботу оголосив, що США готові завдати удару по Сирії без санкцій ООН через застосування урядовими силами хімзброї.
Зазначимо, заступник міністра закордонних справ Сирії Фейсал Мекдад повідомив, що хімічна зброя в передмістях Дамаска використовували збройні угруповання, підтримувані США, а не сирійська армія.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас