Повінь на Сході Росії триває: вода піднялася до 8 метрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повінь на Сході Росії триває: вода піднялася до 8 метрів

Світ
1282
Більше за інших страждає селище Хорпінське з населенням близько 400 осіб – в ньому затоплені всі будинки. Майже всі жителі селища вивезені з населеного пункту, але 12 чоловік не погоджуються на евакуацію. У маневреному житловому фонді міста розселені 222 жителя Хортенского, в тому числі, 48 дітей, решта перебралися до родичів і друзів.
У Комсомольську-на Амурі терміново зміцнюють протипаводкові дамби, довжина яких становить вже 13 кілометрів. Дамби нарощуються до висоти 9,2 метра. Цю роботу ведуть близько 700 чоловік і 140 одиниць техніки.
Влада Хабаровського краю опрацьовує питання про переселення мешканців повністю затоплених паводком сіл в Хабаровському краї в інші селища, – повідомив на прес-конференції заступник голови уряду краю з ПЕК і ЖКГ Андрій Волокжанін.
“Муніципалітетам запропоновано, щоб вони розглядали місця для будівництва будинків, хай не кам’яних, але з швидкомонтованих конструкцій з набором комунальних благ – світло, газ, вода. Тому такі місця на території краю розглядаються. І тих, хто захоче залишитися в своєму районі недалеко від місця колишнього проживання, будемо забезпечувати таким житлом”, – сказав Волокжанін.
За його словами, серед повністю затоплених селищ – Слов’янка Нанайского району та Бельго Комсомольського району. Їх кількість ще буде збільшуватися.
Одним з селищ, куди могли б переїхати постраждалі, може стати селище Дубовий мис, де є соціальна інфраструктура – школа, дитячий садок, стадіон. Для переселенців за три-чотири місяці там можна було б побудувати швидкоспоруджувані будинку. Другий варіант забезпечення постраждалих – видача державного житлового сертифіката, який дійсний на всій території Росії і дозволить купити житло в будь-якому російському регіоні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас