Verizon отримає рекордний кредит в $ 60 млрд на купівлю Vodafone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Verizon отримає рекордний кредит в $ 60 млрд на купівлю Vodafone

Фондовий ринок
652
Vodafone і Verizon відновили переговори щодо злиття, вартість операції оцінюється в $ 130 млрд.
Verizon планує забезпечити половину коштів, необхідних для поглинання, решту профінансують банки Morgan Stanley і JP Morgan – давні партнери Verizon.
За наявною інформацією, ці два банки є головними консультантами по угоді і готові надати бридж-кредит на $ 60 млрд – найбільший позику в корпоративній історії США.
Ще два представника Уолл-стріт – Bank of America і Barclays – готові в найкоротші терміни залучити ще частину коштів за рахунок випуску облігацій. Очікується, що рада директорів Verizon вже сьогодні проведе нараду, на якій проголосує по цій угоді. Рішення буде оголошено відразу після закриття торгів на Лондонській фондовій біржі.
За інформацією західних ЗМІ, за поглинання Vodafone може бути запропоновано $ 60 млрд готівкою, ще $ 60 млрд у вигляді акцій Verizon і ще $ 10 млрд меншими транзакціями.
Офіційних коментарів від керівництва компаній не надходило, проте вже ввечері понеділка інвестори отримають більш точну інформацію.
Незважаючи на свої масштаби, угода, імовірно, матиме незначний вплив на 100 млн абонентів Verizon, пише WSJ. Проблем з антимонопольними регуляторами також виникнути не повинно, оскільки Verizon вже контролює підприємство.
Також варто відзначити, що настільки великі угоди завжди є ласим шматочком для банків та інших представників інвестиційного бізнесу. За інформацією видання? комісії консультантам і юристам можуть скласти близько $ 500 млн.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас