У Китаї 11 місяців поспіль спостерігається зростання активності у виробничому секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї 11 місяців поспіль спостерігається зростання активності у виробничому секторі

Світ
127
У Китаї в серпні 2013 індекс менеджерів із закупівель (PMI) у виробничому секторі виріс на 0,7% в порівнянні з липнем 2013 р. і склав 51%, таким чином, 11 місяців поспіль тримаючись на рівні вище 50%. Такі дані оприлюднені сьогодні Державним статистичним управлінням і Китайською логістичною і закупівельною асоціацією (КЛЗА), повідомляє “Сіньхуа”.
Зростання індексу PMI в останні два місяці свідчить про подальше зміцнення основи для збереження стійкого зростання макроекономіки країни, зазначив заступник глави КЛЗА Цай Цзінь.
Згідно з оприлюдненими даними, у великих підприємств виробничого сектора PMI за серпень підвищився на 1% – до 51%, у середніх – залишився на рівні попереднього місяця – 49,6%, тоді як малий бізнес продемонстрував зниження на 0,2% – до рівня 49,2%.
Зокрема, в серпні субіндекс виробництва склав 52,6% з підвищенням на 0,2% порівняно з липнем, в той же час субіндекс нових замовлень склав 52,4% при збільшенні на 1,8%, субіндекс запасів сировинних матеріалів виріс на 0,4% і склав 48%, субіндекс зайнятості – 49,3% з приростом на 0,2%.
Також покращився індекс очікувань у виробничому секторі. Даний індекс за серпень склав 59,4%, що на 3% вище липневого рівня.
PMI – це індикатор, який показує рівень ділової активності в секторі виробництва. Показник вище 50% свідчить про зростання в секторі, а нижче 50% – про те, що відбувається скорочення.
Нагадаємо, що в II кварталі економічне зростання знизилося до 7,5%, тоді як в I кварталі воно перебувало на рівні 7,7%, що викликало суперечки про необхідність стимулювання економіки.
На 2013 р. уряд Китаю ставить завдання щодо зростання ВВП в 7,5%, при цьому прем’єр-міністр Лі Кецян заявив, що рівень в 7% є пороговим і нижче цієї позначки економічне зростання не опуститься.
У китайському Мінторгу вважають, що основним фактором ризику для КНР є зниження світового попиту, так як економіка країни сильно залежна від експорту, незважаючи на її поступову переорієнтацію в бік внутрішнього попиту.
Раніше влада Китаю, стурбована перегрітим інвестиційним кліматом і істотним збільшенням вкладень у неформальне кредитування, заявляла, що готова терпіти уповільнення темпів економічного зростання при проведенні структурних реформ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас