Кабмін заборонить переводити квартири на автономне опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонить переводити квартири на автономне опалення

Казна та Політика
3843
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ввести обмеження на переведення квартир на індивідуальне опалення і гаряче водопостачання. Відповідний законопроект уряд зареєстрував у парламенті.
Згідно з документом, органи місцевого самоврядування затверджуватимуть схеми теплопостачання населених пунктів з вказівкою зон, в яких повинні застосовуватися централізована або індивідуальна система опалення. Якщо документ не затверджений, то за умовчанням використовується лише централізоване теплопостачання (якщо інше не закладене в проекті будинку).
Законопроект пропонує заборонити самовільне відключення споживачів від централізованих тепломереж і централізованих систем гарячого водопостачання. Відключення може проводитися лише в тому випадку, якщо це дозволено схемою теплопостачання населеного пункту.
Газопостачальним організаціям можуть заборонити видавати техумови на підключення систем автономного теплопостачання і гарячого водопостачання, якщо перехід на них не передбачений схемою теплопостачання населеного пункту.
Крім того, уряд пропонує ввести штрафи за самовільне від’єднання від централізованих теплових мереж: для громадян у розмірі 20-80 не оподатковуваних податком мінімумів (340-1360 грн.), для посадових осіб – у розмірі 50-100 мінімумів (850-1700 грн.).
Штрафи для громадян за самовільне використання теплової енергії пропонується підвищити з 1-5 не оподатковуваних податком мінімумів (17-85 грн.) до 5-20 мінімумів (85-340 грн.), для посадових осіб – з поточних 3-8 мінімумів (51-136) до 10-30 мінімумів (170-510 грн.).
Нагадаємо, “Нафтогаз” попередив українців про те, що це взимку в будинках може бути холодно. Експерти вважають побоювання компанії небезпідставними і радять людям запасатися обігрівачами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас