Страйк працівників фастфудів охопив 60 міст США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страйк працівників фастфудів охопив 60 міст США

Світ
567
У 60 містах США пройшов страйк співробітників мереж швидкого харчування.
В акціях протесту взяли участь працівники McDonald’s, Burger King, KFC, Wendy’s. Страйками виявилися охоплені міста по всій території Сполучених Штатів. Серед них виявилися Чикаго, Бостон, Денвер, Х’юстон, Мемфіс, Лос-Анджелес і кілька десятків інших великих міських центрів.
У Нью-Йорку до протестуючих приєдналися співробітники універмагу Macy’s, магазинів Sears, Walgreens і бутиків жіночої білизни Victoria’s Secret. Організатори страйку не змогли повідомити кількість учасників, але, за їх даними, працювати 29 серпня відмовились кілька тисяч людей по всій країні.
Серед головних вимог страйкуючих – підвищення середньої мінімальної зарплати до 15 доларів на годину і право на створення профспілок. В даний час середня заробітна плата співробітників мереж швидкого харчування може становити дев’ять доларів на годину. У рік працівники мереж фаст-фуду отримують близько 18,5 тисячі доларів. Це на 4 тисячі доларів менше, ніж поріг бідності для сім’ї з чотирьох осіб за розрахунками Бюро перепису населення (US Census Bureau). Обсяг ринку швидкого харчування в США досягає 200 мільярдів доларів.
Співробітники мереж фаст-фуду влаштовують страйки і акції протесту з листопада 2012 року. Вони співпрацюють з рухом Occupy Wall Street, який виступає проти великих корпорацій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас