Донька сербського агрохолдингу MK Group хоче придбати українське сільгосппідприємство з 20 тис. га землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донька сербського агрохолдингу MK Group хоче придбати українське сільгосппідприємство з 20 тис. га землі

Фондовий ринок
656
Агрокомпанія “Агро Інвест Україна”, дочірня структура сербського холдингу MK Group буде збільшувати земельний банк в Україні, проте не так активно, як планувалося при виході компанії на український ринок.
Про це в ексклюзивному інтерв’ю Delo.UA розповів Желько Ерцег, голова наглядової ради компанії “Агро Інвест Україна”.
За його словами, попередній план розвитку земельного банку на наступний рік – від 5 до 25 тис. га. До 2015 року компанія має намір наростити банк до 70 тис. га.
“У планах у нас є розширення земельного банку. Яким воно буде – залежить від пропозицій з продажу сільгоспгосподарств, які будуть на ринку”, – відзначає Желько Ерцег.
Компанія на даний момент працює в чотирьох регіонах України, однак розглядає можливість покупки компанії і в інших областях країни.
“Якщо ми знайдемо відповідну компанію з 15-20 тис. га в іншому регіоні, ми її купимо. Оскільки ми орієнтовані на вирощування в першу чергу кукурудзи, то нам з точки зору клімату найбільш цікава Центральна і Західна частина України”, – каже голова “Агро Інвест Україна”.
За його словами, подальший розвиток компанії на українському ринку багато в чому буде залежати від зовнішніх факторів – макроекономічних і політичних.
“На даний момент, на жаль, Україна не є тією країною, яка спонукає до активного інвестування. Це сильно впливає і на наші плани. Наша короткострокова стратегія – будемо розширюватися по мірі можливості. Істотне збільшення земельного банку – у два-три рази – можливе лише в разі поліпшення фундаментальних умов роботи в секторі. В першу чергу я кажу про податкову політику, боротьбу з корупцією, вирішенні земельного питання”, – вважає Желько Ерцег.
“Агро Інвест Україна” – українська дочірня компанія сербської MK Group, найбільший інвестиційний проект за межами Сербії. Компанія працює в Україні з 2006 року. До складу входять 4 територіальних підрозділи – Яготин, Черкаси, Вінниця, Житомир. До складу холдингу також входить компанія “Агро Логістика Україна”, що керує елеватором потужністю 120 тис. тонн одноразового зберігання в підрозділі “Яготин”. Також завершуються роботи з будівництва елеваторного комплексу у Вінницькій області потужністю в 65 тис. тонн одноразового зберігання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас