Росія і Україна відновлять виробництво "Руслана" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Україна відновлять виробництво "Руслана"

Казна та Політика
748
Росія і Україна в основному виробили угоду про відновлення серійного виробництва літака Ан-124 “Руслан”, сторони погоджують деталі договору.
Про це 28 серпня на Міжнародному авіаційно-космічному салоні МАКС-2013 заявив віце-прем’єр України Юрій Бойко, повідомляє сайт уряду України.
Підписання угоди намічено на вересень-жовтень під час засідання Комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської Міждержавної комісії.
“Ми сподіваємося, що перед засіданням комітету, яке проводитимуть прем’єр-міністри наших країн, ця угода буде готова до підписання”, – зазначив Бойко. Відновлення виробництва Ан-124 є важливим кроком для української авіаційної промисловості та економіки України в цілому.
“Ми отримаємо величезний ринок і будемо мати можливість створювати стільки літаків Ан-124, що це стане економічно привабливим. Це дасть поштовх не тільки підприємству-виробнику, а й цілій низці підприємств, задіяних у цій програмі. Для нас головне – це робочі місця і рух економіки вперед”, – підкреслив Бойко.
Україна сподівається також на відновлення спільної програми по літаку Ан-70. “Ми сьогодні бачили, як злітає і як веде себе в повітрі Ан-70. Це дійсно чудова картина, і дійсно чудовий літак. Тому сподіваємося, що ми програму щодо Ан-70 відновимо”, – пояснив Бойко.
“Найбільша у світі аудиторська компанія – британська Ernst & Young – підготувала бізнес-план проекту з відновлення виробництва Ан-124. Згідно з висновками експертів компанії, виробництво літака стане рентабельним при замовленні більше 40 машин. При цьому приблизна вартість “Руслана” в базовій комплектації складає $ 300 млн”, – заявив віце-прем’єр України.
Зараз є замовлення на 61 літак, з яких 50 літаків придбає російська вантажна авіакомпанія “Волга-Дніпро”. Потребу світового ринку в літаках такого класу оцінюють в 200 штук до 2030 р. Збирати Ан-124 мають намір в Ульяновську.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас