Польський бізнес хоче збільшити інвестиції в економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польський бізнес хоче збільшити інвестиції в економіку України

Казна та Політика
589
Для польського бізнесу Україна є другим після Євросоюзу по пріоритетності напрямком для інвестицій. У свою чергу Україна продовжує роботу зі створення комфортних умов ведення бізнесу і готова обговорювати з інвесторами всі проблемні питання. Про це йшла мова на зустрічі першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолія Максюти з польською делегацією на чолі з заступником Міністра закордонних справ Польщі Катажиною Пелчинською-Наленч.
Максюта зазначив, що торгові відносини між двома країнами розвиваються досить успішно, хоча для України баланс торгівлі з Польщею все ще залишається негативним. За даними Держстату, за перше півріччя 2013 року обсяги двосторонньої торгівлі товарами та послугами зросли на 2,8 % проти аналогічного періоду 2012 року і склали 3,218 млрд доларів. При цьому від’ємне сальдо торгівлі для України за шість місяців поточного року склало 606,4 млн доларів.
При цьому співрозмовники погодилися, що дії сторін щодо подальшого розширення економічного співробітництва, а також підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі, будуть сприяти збільшенню товарообороту між країнами і вирівнюванню балансу торгівлі для України. “Ми сподіваємося, що зона вільної торгівлі буде не тільки кроком до відкриття потоку європейських товарів в Україну, але й українських у Європу”, – зазначив Максюта.
У свою чергу Пелчинська-Наленч повідомила, що польські підприємці готові збільшувати інвестиції в українську економіку, оскільки вважають її дуже перспективною. “Для польських підприємств України є на сьогоднішній день пріоритетним напрямком після країн Євросоюзу. Ми дійсно зацікавлені у співпраці, і нам здається, що це також важливо і для України, бо це пов’язано з розміщенням підприємств на території країни і з новими робочими місцями”, – зазначила заступник глави МЗС Польщі.
У цьому зв’язку Максюта повідомив, що уряд України приділяє велику увагу створенню комфортних умов для ведення бізнесу, для стимулювання припливу інвестицій в країну. На його переконання, підписання угоди про асоціацію з ЄС дасть серйозний імпульс розширенню інвестицій з боку Євросоюзу. Він висловив також готовність обговорювати всі проблеми, які існують у польських інвесторів в Україні.
Максюта підкреслив, що Польща для України завжди була важливим економічним партнером, співпраця з яким буде зміцнюватися.
Польща є найбільшим торговельним партнером України серед країн Центральної та Східної Європи, за результатами 2012 року вона займає четверте місце серед країн світу за обсягами експорту українських товарів і п’яте за обсягом імпорту.
Станом на 1 квітня 2013 р. обсяги польських інвестицій в Україну склали 920,9 млн. доларів, що становить 1,7% від загального обсягу іноземних інвестицій в економіку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас