Українські кредитно-дефолтні свопи зростають випереджаючими темпами - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські кредитно-дефолтні свопи зростають випереджаючими темпами - експерт

Казна та Політика
2217
Внаслідок того, що українська економіка зараз є однією з найбільш уразливих серед усього списку прикордонних і країн, що розвиваються, не дивно, що показники оцінки ризику – кредитно-дефолтні свопи (CDS) зростають випереджаючими темпами. Про це повідомив керівник інвестиційного фонду “КІНТО-Казначейський” Павло Ільяшенко.
Він також зазначив, що фінансові ринки більшості країн, що розвиваються, сьогодні знаходяться під тиском. “Хоча на перших шпальтах медіа – такі країни як Індія або Індонезія, проблеми спостерігаються практично на всіх ринках, що розвиваються. Це глобальний тренд, який викликаний низкою факторів: від різкого погіршення фундаментальних параметрів економік, що розвиваються, до зростання процентних ставок у Сполучених Штатах”, – зазначив Ільяшенко.
За його словами, Україна не ізольована від світової економіки (експорт) і міжнародних фінансових ринків (запозичення). “Отже, труднощі на фінансових ринках тої ж Індії позначаються і на оцінці ринком українських ризиків”, – зазначив він.
Ільяшенко також зазначив, що незважаючи на певну стабілізацію ситуації на фінансових ринках країн, що розвиваються, з середини поточного тижня, про припинення негативної тенденції говорити передчасно. “Отже, найближчим часом можна чекати деякого зниження котирувань українських CDS, проте – це в кращому випадку буде тимчасове і майже непомітне поліпшення. З повторним погіршенням ситуації на світових ринках котирування українських CDS знову підуть вгору”, – сказав Ільяшенко.
Водночас, за його словами, ситуація поки не виглядає загрозливою. “Хвилювання на фінансових ринках потріпають нерви українським монетарним і фіскальним владі, але не повинні призвести до виходу ситуації з-під контролю”, – зазначив керівник інвестиційного фонду.
Як повідомлялося, відповідно до оприлюдненого міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor’s повідомлення, Україна в другому кварталі 2013 року погіршила свої позиції в списку найбільш ризикованих країн для інвестування, збільшивши ймовірність дефолту до 44% з 34,8% у першому кварталі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас