Уряд не має грошей на реформування освіти - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд не має грошей на реформування освіти - експерти

Казна та Політика
488
Як заявили під час прес-конференції експерти Центру дослідження суспільства, реформа української освіти затягується через відсутність фінансування з бюджету необхідних змін.
Як зазначив експерт Центру дослідження суспільства Єгор Стадний, у висновках до документів, які розробляються в рамках реформи освіти України, прописується: “Все це можливо реалізувати за умови такого-то фінансування”, але цього фінансування в Україні поки немає.
“В Україні, нам здається, вже дійсно починають думати про реформу освіти, однак прогнозувати, коли вона буде, неможливо, адже ніхто не може передбачити, коли знайдуться гроші”, – сказав він.
У свою чергу директор Центру дослідження суспільства Інна Совсун зазначила, що з 2010 року зафіксовано скорочення витрат на освіту як частки ВВП.
“Найбільшими ці показники були в 2010 році, коли ВВП зростав, а потім вони почали скорочувати ці витрати. І ця тенденція скорочення витрат на освіту в Україні, як частки ВВП, продовжується і сьогодні. Якщо говорити про прийняття законопроекту про реформу освіти України в парламенті, то фахівці очікують голосування восени 2013 року, а як буде – прогнозувати складно, знову ж через відсутність фінансуваня”, – резюмувала І.Совсун.
Нагадаємо, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник повідомив, що з 2013 року відповідно до Програми економічних реформ Міністерство почало третій, заключний етап, який повинен продовжити низку кроків з підвищення конкурентоспроможності української освіти та його інтеграції в єдиний європейський і світовий освітній простір.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас