Оригінальний підхід: білорусів почали штрафувати за відмову їхати до Єгипту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оригінальний підхід: білорусів почали штрафувати за відмову їхати до Єгипту

Світ
2018
Ряд білоруських турфірм намагаються стягнути штрафи з громадян, які відмовляються від турів в охоплений безладами Єгипет. Про це повідомило міністерство спорту та туризму республіки. У відомстві підкреслили, що такі компанії «недостатньо професійно і компетентно трактують норми законодавства».
Про які саме фірми йде мова, не уточнюється. Відомо, однак, що їх співробітники посилаються на умови відмови від туру, які прописані в договорі. У зв’язку з цим, міністерство випустило роз’яснення для туристів, покликане допомогти їм відстояти свої права. При виникненні конфліктних ситуацій чиновники пропонують посилатися на Цивільний кодекс, згідно 421 статті якого, в нинішній ситуації (в Єгипті досі діє режим надзвичайного стану – прим. ред.) білоруські туристи «мають безумовне право вимагати зміни або розірвання договору надання послуг у зв’язку з істотними змінами обставин, з яких сторони виходили при його укладанні»
У відомстві також нагадали про положеннях законів про туризм і про захист прав споживачів, в яких сказано, що турист має право на безпечні для його життя, здоров’я та майна послуги.
Раніше МЗС Білорусії рекомендував жителям республіки утриматися від поїздок до Єгипту, а туристам, що вже знаходяться в цій країні не виїжджати за межі курортних зон, відмінити відвідування Каїра та інших великих міст, а також уникати місць масових скупчень людей. За даними Мінспорту та туризму, в Єгипті в даний час знаходиться близько 900 громадян республіки. Передбачається, що всі вони повернуться на батьківщину до 30 серпня.
Масові заворушення в Єгипті тривають з моменту повалення президента Мохаммеда Мурсі на початку липня 2013 року. За даними уряду країни, в результаті зіткнень прихильників Мурсі з правоохоронцями загинули більше тисячі людей, причому близько ста з них були поліцейськими і військовослужбовцями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас