Про вас знають все: Facebook розкрила дані про запити влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Про вас знають все: Facebook розкрила дані про запити влади

Фондовий ринок
1202
У першій половині нинішнього року українські власті не відправляли в найбільшу в світі соціальну мережу Facebook запитів на відкриття даних користувачів. Про це свідчить глобальна статистика запитів влади, яка вперше була оприлюднена соцмережею напередодні.
Україна не числиться в списку з 71 країни, влада яких направляла в першому півріччі 2013 відповідні запити в Facebook.
“У той час як в урядів є важливий обов’язок з охорони безпеки людей, це можливо робити відкрито. Урядова відкритість і громадська безпека не виключають один одного”, – розповів юрист Facebook Колін Стретч.
Згідно зі звітом, найбільше число запитів на розкриття даних – близько 11-12 тисяч – надійшло за січень-червень 2013 від держорганів США. Ці запити зачіпали близько 20-21 тисячі користувачів, і в 79% випадків соцмережа частково задовольняла вимоги.
Другою за кількістю запитів виявилася Індія, де влада направила Facebook 3,25 тисячі вимог, що стосуються 4,14 тисячі акаунтів, і в половині випадків соцмережа розкрила частину даних.
У число “лідерів” також потрапили уряди Великобританії (1975), Німеччини (1886), Італії (1705), Франції (1547) і Бразилії (715). Зазначимо, що влада Росії направили за звітний період адміністрації соцмережі один запит на розкриття інформації про один обліковий запис, проте Facebook його не виконала.
З 71 країни, які направили на адресу соцмережі вимоги про розкриття даних, 48 держав отримали інформацію хоча б по одному з своїх запитів. Якщо не рахувати США, то від решти 70 країн Facebook в сумі отримала понад 14,6 тисячі запитів.
Як повідомлялося, такі технологічні гіганти як Google, Microsoft і Yahoo! відмовилися коментувати, чи приходили їх компаніям такі запити. При цьому всі вони підкреслили, що не передавали і не передаватимуть паролі користувачів органам влади.
Інформація про запити американської влади виникла на тлі скандалу зі стеженням Агентства національної безпеки США за інтернет-користувачами всієї планети. Екс-працівник ЦРУ Едвард Сноуден повідомив ЗМІ, що розвідники отримували доступ до даних користувачів найбільших інтернет-компаній, в тому числі Google, Microsoft і Yahoo!. Пізніше виявилося, що робота АНБ в цій сфері була регламентована федеральним законом про контроль над діяльністю іноземних спецслужб (FISA).
Раніше повідомлялося, що титани цифрового ринку, включаючи Google, Apple і Facebook, направили владі США прохання дозволити їм уточнювати умови співпраці з розвідкою, як повідомляється в спільному зверненні інтернет-гігантів до уряду і Конгресу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас