Роботодавців можуть зобов'язати оформляти трудові книжки на стажистів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавців можуть зобов'язати оформляти трудові книжки на стажистів

Казна та Політика
533
Верховна Рада України планує зобов’язати підприємства оформляти трудові книжки студентам ВНЗ і учням професійно-технічних навчальних закладів не пізніше ніж протягом п’яти днів після початку проходження стажування. Про це йдеться в законопроекті № 3114 від 22 серпня 2013 р., передає офіційний веб-портал уряду.
Крім того, згідно із законопроектом молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, звільнилася зі строкової військової або альтернативної служби і вперше приймається на роботу, отримує додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.
Нагадаємо, що згідно з постановою № 20 від 16 січня 2013 р. “Про затвердження Порядку укладення договору про стажування студентів ВНЗ та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах…” укладення договору є обов’язковим.
При цьому, термін стажування студентів ВНЗ та учнів професійно-технічних навчальних закладів не може перевищувати 6 місяців.
У свою чергу, тривалість роботи під час стажування не повинна перевищувати тривалості робочого часу, встановленого законодавством для відповідної категорії працівників.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас