Після виходу з українського ринку Swedbank покине і Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після виходу з українського ринку Swedbank покине і Росію

Фондовий ринок
723
Шведський Swedbank AB 12 серпня ухвалив рішення про ліквідацію своєї російської “дочки” – Сведбанку. Про це йдеться в повідомленні кредитної організації. У ЦБ 16 серпня було направлено клопотання про анулювання ліцензії на здійснення банківських операцій, рішення буде прийняте регулятором протягом 2,5 місяця.
Клієнтам рекомендовано терміново закрити діючі рахунки і внески, а також закрити паспорти угод і перевести їх на обслуговування в інший банк. У повідомленні наголошується, що необхідно надати по одному примірнику заяви про закриття на кожний рахунок, за винятком транзитних. Для закриття і переведення паспортів угод потрібно оформити заяву в системі Corporate Online.
У банку підкреслюють, що клієнти, які не встигли закрити рахунки і перевести кошти до анулювання ліцензії, отримають їх лише через кілька місяців. При цьому, якщо вимоги не будуть заявлені в установленому порядку, клієнти не зможуть отримати свої гроші.
Про те, що Swedbank планує завершити діяльність в Росії і в Україні, стало відомо у квітні. Зазначалося, що цей крок стане останнім у реалізації стратегії банківської групи із зосередження бізнесу в Швеції, Естонії, Латвії та Литві.
Довідка
ВАТ «Сведбанк» – 100% “дочка” однойменної Скандинавсько-балтійської банківської групи. Основні напрямки діяльності – кредитування певного кола корпоративних клієнтів близьких до акціонера.
Ключове джерело ресурсів – кошти материнської компанії.
За даними Банки.ру, на 1 серпня 2013 нетто-активи банку – 13,31 млрд рублів (234-е місце в Росії), капітал (розрахований відповідно до вимог ЦБ РФ) – 5,30 млрд, кредитний портфель – 4,50 млрд, зобов’язання перед населенням – 0,00 млрд.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас