США висловили повну підтримку євроінтеграції України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США висловили повну підтримку євроінтеграції України

Світ
1962
США вітають Україну з 22-ю річницею незалежності і заявляють про свою підтримку Києву у виконанні умов Європейського Союзу, необхідних для підписання Угоди про асоціацію.
Про це йдеться в заяві державного секретаря Джона Керрі, яку він зробив від імені президента США Барака Обами та американського народу.
“Американський і український народи поділяють славну історію як партнери і як друзі. Кожен день ми працюємо разом над спільними важливими питаннями, починаючи від сприяння економічному зростанню та диверсифікації джерел енергетики до співробітництва з питань ядерної безпеки та нерозповсюдження”, – йдеться в заяві.
Дж.Керрі запевнив у тому, що США залишаються “відданими допомозі нашим українським партнерам, в той час як ви працюєте над тим, щоб стати процвітаючою європейською демократією з вільною і відкритою економікою”.
“Ми рішуче підтримуємо виконання Україною умов Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію та глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі на Вільнюському саміті в листопаді”, – заявив держсекретар США.
Крім того, Вашингтон оцінив українське лідерство в якості голови Організації безпеки і співробітництва Європи.
“Ми також вітаємо українські зусилля з просування глобального миру та безпеки в країнах-сусідах Європи і по всьому світу”, – зазначив Дж.Керрі, додавши: “США з нетерпінням чекають продовження співпраці з цих та інших питань, як ми зміцнюємо узи дружби між нашими урядами і нашими народами”.
Як відомо, Україна розраховує підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом у листопаді 2013 року під час саміту “Східного партнерства” у Вільнюсі. ЄС висунув Україні ряд вимог для підписання угоди, серед яких – проведення низки реформ і вирішення питань вибіркового правосуддя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас