Обвал реала губить бразильські авіакомпанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обвал реала губить бразильські авіакомпанії

Валюта
874
Бразильський реал знову знижується і на цей раз оновлює мінімуми до долара США за 5 років, тобто знижується до мінімальних позначок з початку кризи.
На валютному ринку Бразилії в четвер в парі з американським доларом реал досягав рівня 2,4543 реала за один долар. Варто зазначити, що бразильська валюта перебуває в спадному тренді вже досить довго і з початку року втратила вже майже 17%.
Нагромаджені проблеми в економіці знайшли своє відображення на ринку. Політична обстановка в країні також вкрай нестабільна.
Слабка валюта не завжди добре, особливо якщо її знецінення проходить такими стрімкими темпами. Авіакомпанії країни сьогодні звернулися до держави за допомогою, їм необхідно якимось чином скоротити збитки, пов’язані зі зміною валютних курсів. За даними Financial Times, одразу 4 найбільші авіаперевізники просять надати їм податкові пільги та сприяти у фінансуванні витрат на пальне.
Справа в тому, що майже дві третини витрат бразильських авіакомпаній номіновані в доларах, саме тому стрімке ослаблення курсу національної валюти призводить до таких серйозних наслідків.
Від інших секторів економіки поки таких тривожних сигналів не надходило, проте деякі експерти вважають, що це лише питання часу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас