Вторинний автобум: перепродажі вживаних автомобілів в Україні зросли на 60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вторинний автобум: перепродажі вживаних автомобілів в Україні зросли на 60%

Особисті фінанси
1980
Введення спецмита знову відкрило другий фронт вітчизняного авторинку – покупку уживаних автомобілів. За даними AUTO-Consulting, за сім місяців 2013-го падіння продажів на ринку нових автомобілів склало майже 6,5%, в той же час зростання імпорту старих авто склало майже 80%. До того ж внутрішні перепродажі вживаних автомобілів зросли майже на 60%.
Найпопулярніші марки у внутрішніх перепродажах – VAZ, Daewoo, Toyota, Volkswagen, Skoda, Mitsubishi, Hyundai, Opel, Mercedes-Benz, BMW.
За даними AUTO-Consulting, серед імпортних моделей найбільшим попитом користуються вживані Daewoo Lanos, Chevrolet Aveo, Skoda Octavia, Volkswagen Passat, Daewoo Sens, Mitsubishi Lancer, Chevrolet Lacetti, BMW 5, Skoda Fabia, Toyota Camry. Саме їм належить левова частка ринку вживаних автомобілів.
Серед автомобілів виробництва країн СНД найбільш популярними залишаються ВАЗи – це практично весь російський цифровий ряд – дев’ятка, шістка, сімка, трійка і т.д. Серед них на 7 місці (єдиний не російський в десятці лідерів) – наш ЗАЗ “Ланос”.
Не можна сказати, що старі легкові іномарки вже серйозно загрожують новим. У кількісному вираженні весь знову зареєстрований за 7 місяців поточного року імпортний “вживаний” автопарк – це трохи більше 3 тис. машин. Ринок внутрішніх перепродажів – майже 212 тис. авто. Ця цифра виглядає солідно на тлі проданих, за даними “Укравтопрому” за 7 місяців 115 тис. нових авто.
Але найбільш яскравий контраст і найбільша різниця у співвідношенні нових і старих машин, в комерційному транспорті. У порівнянні з 2012 роком, в нинішньому році продажі нових комерційних авто впали майже на 1%, а імпорт вживаних – виріс майже на 30%. Плюс – внутрішні перепродажі також показали майже 30-відсоткове зростання. У реальних автомобілях – це більше 50 тис. імпортованих вживаних комерційних автомобілів і під 70 тис. внутрішніх перепродажів вживаного транспорту. Для порівняння, нових комерційних авто за 7 місяців 2013-го було продано трохи більше 8 тис.
Найпопулярніші марки серед комерційного транспорту внутрішніми перепродажів у 2013 році стали Volkswagen, Mercedes-Benz, Renault, Fiat, Opel, Ford, GAZ, Citroen, Peugeot, ZAZ.
Найпопулярніші вживані моделі комерційного транспорту в 2013 році, за версією AUTO-Consulting, – Volkswagen Transporter, Renault Kangoo, Volkswagen Caddy, Opel Vivaro, Renault Trafic, Fiat Doblo, Mercedes-Benz W639, Ford Transit, Mercedes-Benz Sprinter W903 , Mercedes-Benz W638.
Треба відзначити, що скачки зростання імпорту легкового вживаного транспорту припали на квітень і на червень, в чому відчувається явний вплив спецмита. На завезення вживаного комерційного транспорту спецмита не вплинули. Необхідно також сказати, що збільшення ввезення старих авто в Україну, – це не відмінна риса сьогоднішнього дня, а тенденція, яка триває не один рік.
Звичайно введення утилізаційного збору може обмежити ввезення старих автомобілів. Але це не вирішить проблему дефіциту доступних якісних авто. А навіть навпаки – посилить її. Адже з введенням утилізаційного збору нові авто стануть ще дорожче і тим, у кого на них не вистачає грошей, доведеться задовольнятися вживаним транспортом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас