Золотовидобувники з Китаю активно скуповують конкурентів по всьому світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотовидобувники з Китаю активно скуповують конкурентів по всьому світу

Фондовий ринок
564
Поглинання китайських золотодобувних компаній у поточному році досягло рекорду на тлі найсильнішого за дев’яносто років квартального падіння ціни жовтого металу.
Західні конкуренти обтяжені боргами і падіння вартості золота тільки погіршує їхнє становище. Китайці ж навпаки використовують поточну кон’юнктуру для розширення.
Суми угод з придбання активів золотодобувними компаніями Китаю та Гонконгу зросли до $ 2,24 млрд, побивши рекорд минулого року на позначці $ 1,96 млрд.
Серед тих, хто готовий до нових придбань такі імена, як Zijin Mining Group, сьома за ринковою капіталізацією золотодобувна компанія і Zhaojin Mining Industry. Такі гіганти на всю готові використати момент, адже котирування золота зараз перебувають на 53% нижче своїх рекордних значень, встановлених в 2011 р.
“Зниження золота є хорошим моментом для покупки китайськими компаніями закордонних активів”, сказав в інтерв’ю Bloomberg Чен Хі, глава відділу розвитку четвертої за капіталізацією золотодобувної компанії в Китаї Zhaojin Mining. “Цього року наше головне завдання – уважно стежити за потенційними об’єктами для поглинання, адже згідно з прогнозами наступного року ціна впаде ще нижче”, додав він.
Грошовий потік китайських компаній значно краще, ніж у зарубіжних конкурентів, а витрати нижче. Всі переваги на їх стороні і вони можуть диктувати умови.
До того ж є величезний внутрішній ринок збуту. Споживання золота в Китаї досягло 4 тонн на день, такими темпами Піднебесна може в самому найближчому майбутньому обігнати Індію в якості найбільшого споживача у світі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас