Російський металургійний барон поверне куплений за півмільярда донецький завод за 2 тис євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський металургійний барон поверне куплений за півмільярда донецький завод за 2 тис євро

Особисті фінанси
3429
Мечел уклало з Вадимом Варшавським договір про продаж бізнесменові Донецького електрометалургійного заводу (ДЕМЗ) за дві тисячі євро, розповіли в компанії.
Умовою угоди стало те, що бізнесмен погасить борг заводу в $ 81 мільйон перед Мечелом.
Накопичивший борг понад $ 9 млрд через обвал попиту і ціни на вугілля і сталь, Мечел мільярдера Ігоря Зюзіна в минулому році виставив на продаж ряд заводів і частину оператора гігантського вугільного родовища Ельга.
Мечел також має намір повернути Варшавському ще два заводи в рамках угоди, що в загальній складності коштує близько $ 900 млн, писали ЗМІ в середині липня.
“У нинішній макроекономічної обстановці ми не бачимо подальших перспектив розвитку (Донецького) заводу в рамках групи, так як не прогнозуємо суттєвого поліпшення ситуації в секторі ринку, в якому оперує завод, протягом найближчих декількох років”, – цитує компанія слова гендиректора Євгена Михеля.
Нагадаємо, що ДЕМЗ зупинений з листопада минулого року “через високі ціни на лом”, як нарікав Мечел.
У свою чергу, Варшавський втратив весь свій металургійний бізнес, акумульований в компанії Естар, під час кризи, продавши і передавши в управління Мечелу заводи, які були закладені під позику в $ 1 млрд. З тих пір бізнесмен погасив частину кредиту, але все ще винен близько $ 700 мільйонів.
Мечел, продавши завод, ще повністю за нього не розплатився. ДЕМЗ був куплений в 2011 році у інвестпідрозділу Альфа-груп А1 за $ 537 млн, які сплачуються в розстрочку траншами до грудня 2018 року.
До керівництва заводом Варшавський приступить найближчим часом, а завершення операції заплановане на кінець 2013 року.
Суму загального боргу ДЕМЗ представник Мечела назвати відмовився.
Цієї весни повідомлялося, що Російська Федерація звернулася до України з проханням повернути на поточні рахунки ПрАТ Донецький електрометалургійний завод (ДЕМЗ), власником якого є група Мечел (РФ), 494,4 млн грн ($ 61,8 млн) зайвих авансових платежів з податку на прибуток.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас