Українці повально мріють звільнитися з роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці повально мріють звільнитися з роботи

Особисті фінанси
5405
Тільки 30% офісних працівників не мають намірів змінювати роботодавця найближчим часом. Решта розглядають варіанти і чекають спокусливих пропозицій від роботодавців. Про це свідчать результати дослідження, проведеного кадровим порталом hh.ua.
Основна причина “плинності кадрів” – низька заробітна плата. Як не крути, а матеріальна винагорода відіграє головну роль при працевлаштуванні. Унаслідок низької зарплати готові звільнитися 81% “білих комірців”. Оскільки 63% офісних співробітників не задоволені своєю зарплатою, то ситуація на українському ринку праці більш ніж тривожна.
Українці повально мріють звільнитися з роботи
Відсутність перспектив кар’єрного росту є другим за значимістю приводом змінити місце роботи. Хоча 58% опитаних не влаштовують перспективи просування по кар’єрних сходах, тільки 47% називають це причиною для звільнення.
Конфлікти з керівництвом також потрапляють до трійки лідерів серед всіх причин звільнень: непорозуміння з начальством можуть стати приводом, щоб написати заяву, для 38% офісних співробітників.
Крім цього, причиною для звільнення офісні співробітники називають атмосферу в колективі (28%), неофіційне працевлаштування (22%), відсутність свободи дій у прийнятті рішень (18%) і жорсткий графік роботи (15%).
Українці повально мріють звільнитися з роботи
“Білі комірці”, які поки ще тримаються за своє робоче місце, менше не задоволені зарплатою (40%) і перспективами просування по кар’єрних сходах (36%). У них більше можливостей саморозвитку і свободи в прийнятті рішень. А ще їм подобається атмосфера в колективі. Але кожен третій з них страждає через відсутність “оздоровчого пакета”.
Кожен четвертий офісний співробітник не визначився: звільнятися йому чи ні. За сприятливих умов ці працівники залишаться в компанії, але у випадку, якщо їм повністю перестане подобатися їхня робота, вони поповнять список претендентів, які активно шукають нове місце. На даний момент, за рівнем задоволеності роботою вони поступово наближаються до тих, що збираються звільнятися. 65% з них скаржаться на низьку зарплату, а 56% – на відсутність перспектив кар’єрного росту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас