Бразилія зіткнулася з найбільшою девальвацією за 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія зіткнулася з найбільшою девальвацією за 4 роки

Валюта
1404
За три місяці бразильський реал втратив 15,5% своєї вартості, таку девальвацію не показує жодна з 24 країн, що розвиваються. Курс реала найслабший вперше за 4 роки. Бразильський реал продовжує показувати слабкість і знижується до долара вже шість днів поспіль. У вівторок валюта втрачає 0,9%, а за підсумками минулого тижня втрати склали 5%.
Тепер крива доходностей облігацій Бразилії демонструє 50%-у можливість підвищення облікової ставки на 0,75% вже наступного тижня. У той час як більшість ринків країн, що розвиваються відчуває тиск у зв’язку з можливим скороченням QE з боку ФРС, бразильський ринок додатково страждає через слабке зростання економіки і високий рівень інфляції. Ці фактори відштовхують інвесторів.
Уряд країни вже вжив ряд заходів по підтримці економіки, але більшість з них призвели до зворотного ефекту. Тепер економісти очікують, що економіка Бразилії в поточному році виросте всього на 2,2% і на 2,5% в 2014 році.
Трейдери, налякані тим, що монетарна влада може почати кампанію по боротьбі з інфляцією, почали продавати облігації і грати на підвищення ф’ючерсів на процентну ставку.
Міністр фінансів Бразилії Гвідо Мантега в понеділок попередив інвесторів, заявивши, що, роблячи серйозні ставки проти місцевої валюти, вони ризикують втратити свій капітал.
“Це природно, що інвестори хочуть заробити гроші, але Бразилія має вільно плаваючий обмінний курс, що не рухається в одну сторону. Вони можуть втратити свої гроші”, – сказав він.
Інфляція в Бразилії сповільнилася в липні до 6,27% з червневих 6,7%, однак темпи найвищі з жовтня 2011 року. Оптові ціни і споживчі ціни зросли на 0,74% за 20 днів з 21 травня. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували зростання на 0,65%. Експерти відзначають, що якщо девальвація продовжиться, то інфляція також прискориться.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас