Bank of America ліквідує легендарну Merrill Lynch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America ліквідує легендарну Merrill Lynch

Фондовий ринок
1142
Легендарна фірма Merrill Lynch & Cо, що володіє 99-річною історією та отримала прізвисько “величезне стадо” за величезний корпус брокерів, може припинити своє існування в якості юридичної особи через чотири роки після того, як вона була придбана корпорацією Bank of America (BofA) під час кризи в 2009 р.
При цьому Bank of America збереже бренд Merrill Lynch для своїх брокерських та інвестиційних підрозділів, згідно з офіційною заявою, не пізніше IV кварталу поточного року. На даний момент Merrill Lynch є дочірньою компанією Bank of America і окремо подає звітну документацію в Комісію з цінних паперів США (SEC). В результаті злиття Merrill Lynch з BofA фірма не буде надавати звітність самостійно.
Підкреслюється, що BofA бере на себе зобов’язання за борговими та привілейованими цінними паперам Merrill Lynch. Bank of America, друга за величиною активів кредитна організація США, проводить спрощення своєї структури бізнесу шляхом скорочення кількості дочірніх компаній. Злиття з дочірньою компанією допоможе головному виконавчому директору Брайану Мойніхану скоротити витрати за 2013 р. на $ 8 млрд і виконати вимоги регуляторів, які мають намір спростити організаційну структуру найбільших банків, що прискорить вирішення проблем в умовах кризи.
“Ліквідація Merrill Lynch & Co. не матиме будь-якого впливу ні на обслуговування клієнтів BofA, ні на бренд Merrill Lynch”, – підкреслив прес-секретар корпорації Джеррі Дубровський.
“Спрощена структура підвищує шанси успішного виходу з кризи в гірших сценаріях фінансового колапсу, – заявив Девід Хендлер, аналітик CreditSights Inc. – У Merrill Lynch $ 62 млрд довгострокового боргу станом на II квартал. Злиття не повинне вплинути на облігації Merrill Lynch, так як спред облігаціями материнської компанії мінімальний”.
Штат співробітників Merrill Lynch за станом на II квартал 2013 р. нараховував 14 тис. фінансових консультантів, за винятком тих, хто працює в банківських відділеннях. Для порівняння, персонал BofA – 257158 осіб. У березні 2012 р. управління російського підрозділу Merrill Lynch повідомило, що фірма планує отримати в Росії банківську ліцензію. Bank of America зіткнувся з розслідуваннями, проведеними регуляторами, позовами, що пред’являються інвесторами і критикою з боку законодавців щодо того, що керівництво компанії не поінформувало акціонерів про зростаючі збитки Merrill Lynch, перш ніж воно прийняло рішення про придбання фірми за $ 18,5 млрд.
У 2012 р Bank of America погодився виплатити $ 2,43 млрд інвесторам, які зазнали збитків під час злиття, ініційованого колишнім генеральним директором Кеннетом Льюїсом, коли найбільші у світі фінансові компанії балансували на межі краху в період кредитної кризи 2008 р. операції Merrill були кредитовані підприємством Bank of America в наступні роки, коли зростали витрати від “поганих” іпотечних кредитів і кредитних карт.
Відповідно до історії компанії засновник Чарльз Меррілл зміцнив свою репутацію на Уолл-стріт, радячи клієнтам продавати акції до катастрофи 1929. Фірма стала публічною в 1971 р. і в кінці десятиліття представила свій корпоративний логотип – бика, який за заявами керівників Merrill, є одним з найбільш упізнаваних брендів у світі.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас