Третина росіян очікують обвал рубля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина росіян очікують обвал рубля

Валюта
1422
Третина росіян очікують зниження курсу російської валюти найближчим часом по відношенню до долара і євро.
Такі результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД). Найчастіше до песимізму схильні жителі міст-мільйонників (41%), малозабезпечені (40%) і високоосвічені (37%) респонденти. Стабільність російської національної валюти прогнозують 38% учасників опитування, зростання – 8%.
Про зниження курсу рубля в липні заявили 39% росіян, незмінними позиції валюти назвали 34%. Ще 8% вважають, що минулого місяця рубль зміцнився по відношенню до долара і євро.
Більше половини (54%) респондентів, які відзначили зниження курсу рубля, вагалися з відповіддю на питання про те, в чому причина цього падіння. В якості негативу для валюти учасники опитування найчастіше називають економічну обстановку в країні (10%), неправильну політику уряду (8%) і інфляцію (7%).
Основною причиною короткострокового тренда знецінення російської валюти експерти вважають падіння цін на нафту у світі. «В Україні ціна рубля до гривні слідує за ціною рубля до долара в Росії. А рубль зараз втрачає в ціні через падіння вартості нафти, а також зниження ціни європейської валюти», – повідомив раніше заступник голови правління-скарбник Дочірнього банку Ощадбанку Росії Дмитро Золотько.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас