Google скасувала легендарне правило: у співробітників забрали час на персональні проекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google скасувала легендарне правило: у співробітників забрали час на персональні проекти

Фондовий ринок
1272
Знамените правило 20%, яке ставили у приклад як ефективний підхід до інновацій в Google, було скасовано. Згідно з ним, кожен працівник компанії мав право 20% робочого часу, тобто один день на тиждень, присвячувати персональним проектам, не пов’язаним з ключовою зайнятістю, розповіли екс-працівники компанії виданню Quartz ..
Завдяки правилу 20% свого часу виникли на світ такі популярні проекти як Gmail і AdSense, а також сотні невеликих проектів, багато з яких згодом пішли в Open Source. Зазначимо, що правило 20% – найзнаменитіше правило Google, яке найбільш часто копіювалося іншими компаніями.
Проте, за запевненнями ряду екс-співробітників Google, правило двадцяти відсотків вже не використовується в корпорації. За їх словами, його принесли в жертву ефективності згідно нової стратегії компанії.
Відміна правила 20% була розпочата з того, що в минулому році було прийнято рішення, за яким дозвіл на сторонні проекти співробітникам необхідно було отримувати у менеджера. Таким чином, скасовувався попередній підхід, який проголошував, що невід’ємне право кожного співробітника – використовувати частину робочого часу для особистих ідей.
Пізніше в Google організували аналітичний відділ, який вивчив продуктивність персоналу. З’ясувалося, що для роботи з максимальною ефективністю, співробітникам потрібно приділяти основним проектом 100% свого часу, тому дуже небагато вирішувалися подати заявку на запуск проекту згідно з правилом 20%, так як це не заохочувалося менеджерами.
Блогери зазначають, що нова політика компанії викликана з приходом на посаду виконавчого директора Ларрі Пейджа в 2011 році. Він визнав, що компанії потрібно сфокусувати більше ресурсів на меншому числі проектів, після чого почалися періодичні “зачистки”-видалення безперспективних і “зайвих” продуктів, на які неефективно використовувалися трудові ресурси. У числі інших, був закритий і проект Google Labs, який об’єднував безліч маленьких проектів, що створювалися в “вільний час” співробітників. Наприклад, через це був раніше закритий Google Reader.
Нагадаємо, глава Google у своїй книзі Новий цифровий світ віщує, що цифрове майбутнє породить віртуальний андерграунд і чорний ринок онлайн-особистостей.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас