Через рішення уряду парковка подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через рішення уряду парковка подорожчає

Особисті фінанси
631
Кабінет міністрів включив витрати на утримання паркувальних автоматів в тариф на послуги парковок. Це закріплено постановою уряду № 559 від 24 липня 2013 року, яким відповідні зміни внесено в порядок формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування транспортних засобів.
Зокрема, в порядок внесено розділ “Витрати на збут”, в які включаються витрати, безпосередньо пов’язані з наданням послуг, у тому числі з вмістом паркувальних автоматів і автоматичних в’їзних і виїзних терміналів, інших необоротних матеріальних активів, пов’язаних з наданням послуг (оперативна оренда, страхування, амортизація, ремонт, технічна підтримка і супровід програмного забезпечення); гарантійним ремонтом і гарантійним обслуговуванням паркувальних автоматів і автоматичних в’їзних і виїзних терміналів.
Витрати на збут визначаються на підставі аналізу фактичного рівня витрат за попередні роки і змін рівня витрат, передбачених у плановому періоді і включаються в заплановані витрати з операційної діяльності в розмірі, що не перевищує 5% планованої виробничої собівартості послуг.
Плановані витрати з операційної діяльності, згідно з документом, визначаються сумою планованої виробничої собівартості, адміністративних витрат і витрат на збут.
Як повідомлялося з посиланням на міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, внесення змін до постанови уряду про формування тарифів на послуги з утримання майданчиків для платного паркування дозволить привести ці тарифи до економічно обгрунтованого рівня.
“Таким рішенням уряд має намір забезпечити відповідність тарифів на послуги з використання майданчиків для платного паркування транспортних засобів до розміру економічно обгрунтованих витрат на їх утримання. Ці кошти підуть насамперед на наповнення місцевих бюджетів, облаштування майданчиків для платного паркування транспортних засобів, відновлення дорожніх інформаційних стендів і відновлення дорожньої розмітки”, – зазначав він.
За його словами, попередній порядок формування тарифів на послуги з утримання платних парковок ніс рекомендаційний характер і тому ціни на паркування в різних регіонах суттєво відрізнялися. Як приклад він називав годину паркування у Дніпропетровську – 2 грн і в Києві – до 10 грн.
Темник також повідомляв, що порядок також приведений у відповідність із законом України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, оскільки в ньому уточнюється вичерпний список громадян, які можуть користуватися послугами безкоштовного паркування. Темник зазначив, що тепер цією пільгою зможуть користуватися також підприємства, відомства та громадські організації інвалідів, які їх перевозять.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас