Восени валюта продовжить втрачати попит, через стабільність гривні - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Восени валюта продовжить втрачати попит, через стабільність гривні - експерт

Валюта
6925
Готівкова іноземна валюта восени буде користуватися невисоким попитом всупереч традиційному для вересня поновленню ділового сезону, у зв’язку з яким зазвичай спостерігається підвищення інтересу до валюти.
Чисте сальдо попиту на готівкову валюту навряд чи покаже значне зростання через те, що відносна стабільність гривні буде збережена, вважає Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні.
“Основна причина низького попиту на валюту – стабільність гривні, яку вдається підтримувати завдяки стримуванню зростання ліквідності в банківській системі. На цьому тлі більш привабливими для населення стають заощадження в національній валюті”, – зазначив експерт.
Також на ситуацію на валютному ринку вплине розміщення українських єврооблігацій і очікувана активізація продажів валютних ОВДП. “Крім того, останнім часом на тлі позитивної економічної статистики з Китаю перестали знижуватися світові ціни на сталь, а восени очікується традиційне збільшення експорту зернових”, – вважає Микола Івченко.
Нагадаємо, раніше обсяг купівлі населенням готівкової валюти в липні збільшився на 36,2% до $ 1,6624 млрд, обсяг продажу – на 31,55% до $ 1,6946 млрд доларів. У той же час чисте сальдо купівлі готівкової валюти четвертий місяць поспіль виявилося негативним у розмірі $ 32,2 млн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас