У Росії кримінальне покарання за їзду в п'яному вигляді можуть ввести з 2014 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії кримінальне покарання за їзду в п'яному вигляді можуть ввести з 2014 року

Світ
300
У Росії з 1 січня 2014 року можуть набути чинності поправки до Кримінального кодексу, згідно з якими за керування автомобілем у нетверезому вигляді будуть карати позбавленням волі. Таке припущення зробив заступник голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва В’ячеслав Лисаков. Його слова наводить прес-служба «Єдиної Росії».
«Восени ми займемося підготовкою поправок до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів. Я впевнений, що до кінця року ці поправки ми приймемо, з тим, щоб з 1 січня 2014 року вони вступили в законну силу», – сказав Лисаков. За словами депутата, терміни для порушників не будуть перевищувати 1,5 роки ув’язнення.
Як пояснив єдинорос, відправляти до колонії будуть тільки тих водіїв, які протягом року після винесення попереднього штрафу за «п’яне водіння» знову в нетверезому вигляді сіли за кермо. Втім, депутат зазначив, що санкції ще «обговорюватимуться» при розгляді поправок.
Коментуючи ідею про кримінальне покарання для п’яних водіїв, Лисаков поскаржився, що зараз за керування автомобілем у нетверезому вигляді передбачається лише адміністративне покарання. Заступник глави думського комітету підкреслив, що за наслідками «п’яні ДТП» в основному самі тяжкі.
Наприкінці липня президент Росії Володимир Путін підписав закон, що скасовує так зване «нульове проміле». Згодом Державтоінспекція виступила з роз’ясненням про те, що прийняття закону не скасовує заборони на їзду в п’яному вигляді. Згідно з документом, стан сп’яніння визначається наявністю більше 0,16 проміле алкоголю в крові. Закон передбачає вилучення прав у нетверезих водіїв і штраф у розмірі 50 тисяч рублів.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас