Акції «АвтоВАЗу» зросли на 16% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції «АвтоВАЗу» зросли на 16%

Фондовий ринок
346
Акції «АвтоВАЗу» у другій половині дня 13 серпня подорожчали на 15,8 відсотка до 10,9 рубля за штуку. На закритті торгів 12 серпня вартість одного цінного паперу склала 9,4 рубля.
В окремі моменти котирування піднімалися до 11,4 рубля.
В останні дні не повідомлялося ніяких новин, які могли б вплинути на котирування виробника.
Різкий стрибок цін на акції «АвтоВАЗу» стався також у кінці минулого року. 20 грудня цінні папери автовиробника виросли більш ніж на 20 відсотків. Попит на акції різко збільшився після публікації в ЗМІ рекламних оголошень, в яких повідомлялося, що «АвтоВАЗ» викуповує власні акції за ціною, яка вдвічі перевищує ринкову.
Згодом завод спростував зворотний викуп акцій, а ЗМІ з’ясували, що оголошення були розміщені від імені Сергія Соколов, який виявився великим інтернет-шахраєм.
Як пояснив сам Соколов, своїми діями він хотів «показати «ефективним» топ-менеджерам, як треба працювати». Автор оголошень уточнював, що його невдоволення викликала передача контролю в «АвтоВАЗі» альянсу іноземних компаній Renault-Nissan.
У червні цього року Федеральна служба з фінансових ринків визнала факт маніпулювання вартістю акцій «АвтоВАЗу» в кінці 2012 року. Регулятор також пообіцяв залучити до адміністративної відповідальності організатора махінації; про його затриманні нічого не повідомлялося.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас