На рідне місто Януковича Рада виділила в 7 разів більше коштів, ніж на Вінницьку область - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На рідне місто Януковича Рада виділила в 7 разів більше коштів, ніж на Вінницьку область - ЗМІ

Казна та Політика
1104
На закритому від журналістів засіданні бюджетного комітету ВР, яке відбулося ще 26 березня депутати виділили на соціально-економічний розвиток Єнакієво – рідного міста президента Віктора Януковича 100 мільйонів гривень, в той час, як на розвиток усієї Вінницької області дісталося лише 13 мільйонів гривень.
Про це пише журналіст Сергій Андрушко, що оприлюднив фрагменти стенограми закритого засідання бюджетного комітету ВР.
Тим часом деякі депутати засумнівалися в доцільності подібного перерозподілу коштів. Так, депутат від КПУ Оксана Калетник, яка родом з Вінницької області, помітила, що на всю «її область» виділено в 7 разів менше коштів, ніж на батьківщину Віктора Януковича.
Депутат від «Батьківщини» Олександр Чорноволенко, у свою чергу, поцікавився, чому саме на Єнакієво виділена така пристойна сума, «в Донецькій області є багато інших гарних місць», – зауважив депутат.
На це Чорноволенко відповіли, що кошти розподілялися по територіальними громадами за принципом населення.
У той же час варто відзначити, що населення у Вінницькій області в 16 разів перевищує за чисельністю населення в Єнакієво (1600000 і 104 000 відповідно – ред).
У свою чергу депутат від ПР Андрій Деркач зазначив, що розібратися в принципі поділу грошей в уряді неможливо. «Ніколи ми не розберемося в процедурі, яка йде за погодженням в Кабмін, підстав ніяких, це я вам як людина, яка пропрацювала в різних організаціях, у тому числі при Кабміні, ми цього нічого не отримаємо…», – підсумував «регіонал».
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас