Samsung купила німецького виробника світлодіодних панелей за $ 347 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung купила німецького виробника світлодіодних панелей за $ 347 млн

Фондовий ринок
486
У п’ятницю компанія, що належить Samsung Group, придбала німецьку Novaled AG, що спеціалізується на виробництві органічних світлодіодних панелей, за 260 млн євро, або $ 347 млн.
За останній час Samsung придбала ряд невеликих компаній, що займаються розробкою різний технологій в області побутової електроніки. Остання угода допоможе компанії зміцнити свої позиції на ринку дисплеїв нового покоління.
В даний час так звані дисплеї OLED широко використовуються в смартфонах, а також їх все частіше адаптують під телевізори, так як вони енергоефективні і здатні відтворювати яскраві кольори.
Враховуючи, що на сьогоднішній день на мобільні телефони припадає 71% ринку дисплеїв OLED, аналітики вважають, що телевізори обженуть їх до 2015 р. За даними дослідницької компанії DisplaySearch, виручка на ринку органічних світлодіодів в 2017 р. досягне $ 20 млрд проти всього $ 8 млрд у 2012
Підрозділ Samsung Electronics, який займається виробництвом дисплеїв, працював з операційним збитком в 2011 р., зафіксував прибуток в 2012 р., чому посприяло збільшення попиту на панелі OLED, використовувані в смартфонах Galaxy.
Цього року Samsung Display Co. виділила в цілому $ 5,8 млрд на капітальні видатки, які більшою мірою будуть спрямовані на розширення виробництва світлодіодів OLED.
Novaled була поглинена підприємством Cheil Industries Inc., що входить до Samsung Group, і яка спеціалізується на випуску матеріалів для виробництва дисплеїв OLED.
Компанія Novaled була заснована в Дрездені в 2001 р. дослідним інститутом Дрезденського технологічного університету та Інститутом Фраунгофера. В основному компанія займається виробництвом світлодіодів для дисплеїв та освітлення для Samsung.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас