Всі російські технологічні компанії, які пройшли IPO, зараз впевнено зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі російські технологічні компанії, які пройшли IPO, зараз впевнено зростають

Фондовий ринок
342
Акції Qiwi з моменту свого розміщення на біржі NASDAQ у травні виросли більш ніж у два рази, досягнувши 8 серпня позначки в 34 долара за акцію. Капіталізація компанії перевищила 1,7 мільярда доларів.
Як пишуть «Ведомости», зростання котирувань останнім часом може пояснюватися тим, що інвестори тільки зараз починають дізнаватися про діяльність компанії і розуміти суть її бізнесу. Прямих аналогів Qiwi в США не існує.
Папери Qiwi перший час торгувалися приблизно на рівні ціни розміщення, але в червні почали швидко зростати. Це сталося після публікації гарних фінансових показників за перший квартал. Компанія тоді пообіцяла виплатити дивіденди.
Всі російські технологічні компанії, які нещодавно пройшли IPO, зараз впевнено зростають, зазначає видання. У плюсі ​​на довгому часовому відрізку знаходяться «Мегафон», а також Luxoft і казахстанська Kcell.
Одним із драйверів для подальшого зростання акцій Qiwi є хороші перспективи розвитку електронних гаманців. Очікується, що виручка від цієї діяльності буде найближчим часом зростати на 56 відсотків на рік.
Публічне розміщення акцій Qiwi на NASDAQ відбулося 3 травня. Завдяки IPO мережа платіжних терміналів залучила 212,5 мільйона доларів. Книга заявок на акції компанії була перепідписана п’ять разів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас