Українці все частіше стають жертвами аферистів з продажу вживаних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці все частіше стають жертвами аферистів з продажу вживаних автомобілів

Кримінал
1790
Шахраї просять передоплату за машину в розмірі 300 доларів, а потім зникають. На їх вудку попалися вже сотні людей в країні.
“Я хотів купити авто, шукав дешевше. На сайті з оголошеннями наткнувся на одне. Там було фото машини і її опис – п’ять років на ходу, всі параметри хороші. І ціна на п’ять тисяч гривень нижче, ніж середньоринкова”, – розповів постраждалий від аферистів киянин Сергій, пишуть “Вести”.
“Продавець написав, що машина знаходиться в селі на Тернопільщині, а щоб він почекав, поки я приїду з Києва її подивитися, попросив перевести на його карту завдаток – 300 доларів. Я подумав, що це логічно, і перевів. Наступного дня його телефон вже був відключений”, – закінчив постраждалий.
Невдовзі Сергій став заручником афери ще раз: “Тоді я, правда, вирішив не переводити гроші, а попросив друзів самим поїхати подивитися на авто. Вони проїхали 700 км, господар був на зв’язку, а коли вони під’їжджали, вимкнув телефон. За вказаною адресою проживає якась бабуся, яка ні про яку машину не чула. У підсумку я витратився на дорогу”.
До міліції чоловік не подавав заяву: “Не вірю, що когось знайдуть і повернуть гроші. Та й, думаю, що картка оформлена на якогось бомжа, так що кінців і не знайдеш”, – говорить він.
Заяв, що описують таке шахрайство, в міліції дуже багато. “Потрібно обов’язково звертатися до міліції. Існує дуже багато способів дізнатися, хто знімає гроші з банківської картки. Крім того, у нас на сайті можна подивитися список машин, які знаходяться в розшуку”, – повідомив речник МВС Сергій Бурлаков.
Автомобільні сайти також ведуть боротьбу з шахраями, блокують їх оголошення, намагаються інформувати відвідувачів про подібні випадки, але ризик нарватися на шахраїв все одно великий.
Альтернативою може стати купівля вживаного автомобіля в автосалоні, хоча і тут є нюанси. Більшість з них лише надають посередницькі послуги і не несуть відповідальність за саму угоду. Проте, український ринок трейд-ін як і раніше слабо розвинений. Сформована практика продавати і купувати автомобіль самостійно ще дуже поширена, чим і користуються шахраї.
За матеріалами:
Auto-Consulting
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас