Росія закликала Казахстан заборонити імпорт продукції Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія закликала Казахстан заборонити імпорт продукції Roshen

Фондовий ринок
2588
Міністерство охорони здоров’я Казахстану отримало офіційний лист від Росспоживнагляду з проханням заборонити постачання продукції української кондитерської фабрики Roshen на територію республіки.
Головний експерт державного санітарно-епідеміологічного нагляду міністерства охорони здоров’я Марал Рахімжанова підтвердила факт отримання листа від Росспоживнагляду. Лист датований 29 липня, в міністерство він надійшов 7 серпня. За словами Марал Рахімжанової, в Казахстані проводяться свої дослідження продукції Roshen, до завершення яких міністерство утримається від коментарів.
Росспоживнагляд ввів заборону на постачання в РФ продукції з українських фабрик корпорації Roshen, мотивуючи цей крок невідповідною якістю кондитерських виробів, посилаючись, зокрема на те, що в молочному шоколаді виявлений бензапірен, що володіє канцерогенними властивостями.
Українська корпорація відкидає ці звинувачення.
Раніше повідомлялося, що в Казахстані проводяться дослідження українських цукерок. За результатами перевірок у Казахстані семи найменувань продукції української кондитерської корпорації Roshen бензапірен не знайдений.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас