Більше 130 тисяч сімей в Бельгії мають борги, що перевищують вартість всієї їхньої власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 130 тисяч сімей в Бельгії мають борги, що перевищують вартість всієї їхньої власності

Світ
336
Близько 3% бельгійських сімей (130 тис.) мають власність, вартість якої, включаючи нерухомість, грошові накопичення, облігації, акції, нижче суми їх боргів.
Згідно з даними, заснованими на дослідженні Європейського центрального банку про фінансовий стану сімей в країнах Європейського союзу, найгірше йде справа у сімей, які проживають в орендованих будинках і квартирах: у 8% з них більше боргів, ніж власності, в той час як серед власників житла в подібному становищі перебуває 1%.
Експерти відзначають, що в числі таких боржників нерідкі багатодітні сім’ї.
При цьому показники фінансового становища бельгійців далеко не найгірші в зоні євро, де середня кількість тих, у кого статок менше боргів, складає 4,8% від загальної кількості сімей, що майже в два рази вище, ніж у Бельгії, уточнює економічне видання “Еко”.
У той же час в Бельгії опублікували дані про заощадження бельгійців, які в 2013 році в сумі перевищили 245,5 млрд євро і продовжують рости місяць від місяця. При населенні країни близько 11 млн осіб це означає, що в середньому на душу населення Бельгії припадає більше 22 тис. євро на ощадних рахунках.
При низькому банківському відсотку на заощадження, який ледь покриває інфляцію, бельгійці більше довіряють ощадним рахункам, ніж акціям або облігаціям.
Для вирішення цієї проблеми влада має намір запропонувати співгромадянам взяти участь у перезапуску економіки країни шляхом “народної позики” для найбільш складних проектів.
Передбачається, що вони можуть розмістити частину своїх заощаджень на строкових вкладах, наприклад, на п’ять років. Гроші будуть заблоковані на цей термін, але або відсоток по них буде більш високим, ніж на простому ощадному рахунку, або клієнти отримають якусь податкову поблажку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас