Українські лабораторії не знайшли канцерогенів в продукції Roshen — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські лабораторії не знайшли канцерогенів в продукції Roshen

Фондовий ринок
311
Про необгрунтованість нападок Росспоживнагляду на українські солодощі заявили Національна академія медичних наук України, Держсанепідемслужба і Інспекція захисту прав споживачів.
Інститут гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва Національної академії медичних наук України дійшов висновку, що шкідливі речовини в шоколаді відсутні.
У листі інституту до головного технологу комбінату Roshen зазначено, що “у зв’язку з інформацією, що прозвучала в ЗМІ, про наявність бензапірену в молочному шоколаді Roshen фахівці лабораторії з власної ініціативи придбали у торговій мережі та проаналізували зразки молочного шоколаду Roshen.
“Дослідження проводили з використанням методів хроматографічного та спектрально-люмінесцентного аналізів відповідно до Держстандарту. У результаті в проаналізованих зразках бензапірен не знайдено (нижче позначки чутливості 0,1 мкг/кг), що свідчить про харчову безпеку шоколаду “молочний темний” за показником змісту бензапирена”, – йдеться у висновку інституту.
Державна інспекція з захисту прав споживачів України також не виявила будь-яких порушень щодо якості продукції кондитерської корпорації Roshen, повідомив глава відомства Сергій Орєхов.
“Ми проводили планову перевірку на підприємствах Roshen в I кварталі 2013 року, претензій до якості продукції концерну у нас не було”, – сказав він.
За словами Орєхова, з боку українських споживачів також не було нарікань на вироби компанії.
Як повідомлялося, в Росспоживнагляді заявили, що більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, не відповідали нормативним вимогам.
Як відомо, Росія заборонила ввезення всіх цукерок компанії Roshen. Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас