Фірташ виплатить сім'ям загиблих на заводі в Горлівці по 1 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ виплатить сім'ям загиблих на заводі в Горлівці по 1 млн грн

Особисті фінанси
682
Концерн “Стирол” (Горлівка Донецької обл.), на якому у вівторок стався викид рідкого аміаку, протягом тижня виплатить сім’ям п’ятьох загиблих працівників підприємства по 1 млн грн, повідомила прес-служба Group DF з посиланням на власника компанії Дмитра Фірташа.
“Крім цього, “Стирол” у повному обсязі оплатить лікування і реабілітацію всіх постраждалих співробітників, а також надасть їм матеріальну допомогу. Розмір цієї допомоги визначить спеціально створена на підприємстві комісія, яка враховуватиме як медичні показання, так і соціальне становище співробітників. Підприємство також виділить кошти на оплату навчання дітей постраждалих працівників у професійних та вищих навчальних закладах”, – йдеться в повідомленні.
Усі виплати постраждалим та їх сім’ям підприємство зробить на додаток до компенсації, передбаченої законодавством.
“Я глибоко і щиро співчуваю родинам, які втратили рідних, і трудовому колективу, який втратив колег і друзів. Зараз наша турбота – підтримати їх у важку хвилину і зробити все можливе для наших співробітників, які знаходяться на лікуванні”, – цитує прес-служба Д.Фірташа.
Крім того, Д.Фірташ має намір переглянути плани соціальної підтримки міст-супутників хімпідприємств, приділивши більше уваги оснащенню лікарень.
На думку власника “Стиролу”, надалі також необхідно посилити обов’язкові інструкції і регламенти для хімпідприємств.
“Для нас питання безпеки завжди було основним. З 3 млрд грн, які ми вклали за останні три роки в наші хімічні підприємства, більше 30% – це вкладення в безпеку. Учора наш колектив спрацював правильно і в унісон. Проте, самі підприємства старі, тому вже сьогодні стала очевидною необхідність переглядати і посилювати відповідні обов’язкові інструкції і регламенти для хімічної галузі”, – резюмував Фірташ.
Як повідомлялося, 6 серпня в 14:00 в ході ремонту заводу № 1 ПАТ “Стирол” сталася розгерметизація трубопроводу і викид рідкого аміаку. В результаті п’ять співробітників загинули, ще 22 госпіталізовані.
О 14:30 викид була ліквідована силами аварійно-рятувальної служби концерну, загрози для жителів міста немає. На місці працює спеціально створена комісія.
Концерн “Стирол” – один з найбільших вітчизняних виробників хімічної продукції. Ostchem – керуюча компанія, яка координує стратегію шести підприємств азотної хімії, що належать Group DF Дмитра Фірташа, чотири з яких розташовані в Україні: концерн “Стирол”, “Сєвєродонецьке об’єднання “Азот”, черкаський “Азот”, “Рівнеазот”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас