Швейцарський франк перестане бути "тихою гаванню" - прогноз найбільшого французького банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарський франк перестане бути "тихою гаванню" - прогноз найбільшого французького банку

Валюта
1184
Згідно з новим прогнозам аналітиків французького банку Societe Generale, швейцарський франк, який завжди вважався валютою-притулком для інвесторів, незабаром може перестати бути “тихою гаванню”.
Зокрема, експерти пророкують зниження франка до євро на 10% вже до середини наступного року. Цільовий рівень в парі EUR/CHF знаходиться на рівні 1,35, при тому, що зараз торгівля ведеться поблизу рівня 1,24.
У дослідженні банку йдеться, що основною причиною втечі капіталу з єврозони до Швейцарії була наявність системних ризиків у валютному блоці, але зараз ці ризики йдуть. З часом ситуація буде поліпшуватися, і інвестори будуть повертати свій капітал назад в Європу, де будуть представлятися більш цікаві ідеї для інвестицій.
Будь-які позитивні зрушення європейських лідерів, будь то створення банківського союзу або інші стимулюючі заходи, будуть негативно впливати на курс швейцарського франка.
Останні економічні дані, включаючи індекс PMI єврозони, який виріс у липні майже до дворічного максимуму, можуть означати поворотний момент в долі зони євро. До того ж відновлення економіки США і зростання ставок у всьому світі будуть сприяти відтоку капіталу з валют-притулків у більш дохідні активи.
Як повідомлялося, в 2012 році Швейцарія стала лідером за темпами і обсягами валютного регулювання.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас