Банки повинні купувати валюту без паспорта - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки повинні купувати валюту без паспорта - експерти

Валюта
852
Необхідно хоча б дозволити банкам купувати інвалюту в населення без копіювання паспортів. Таку позицію висловили в Асоціації “Український Кредитно-Банківський Союз”.
Так, введені у 2011 році вимоги щодо паспортизації валютно-обмінних операцій, незалежно від суми операції, доцільно переглянути з огляду на зайві ускладнення та витрати при їх практичному застосуванні, незначну регуляторну ефективність, а також виявлені випадки шахрайств з копіями паспортів.
Скасування паспортизації дозволить спростити доступ громадян до банківських послуг з обміну валют та не допустити подальшої активізації тіньового сегменту валютного ринку і перерозподілу валютних потоків із банківської системи на користь тіньових структур. Адже, за висновками експертів, паспортизація обмінних операцій перевела попит на валюту в тінь та не є вагомим чинником послаблення девальваційного тиску на гривню.
“Кроки НБУ в напрямку спрощення купівлі банками валюти у населення сприятимуть також покращенню стану платіжного балансу України та поповненню золотовалютних резервів НБУ, обсяг яких у червні п.р. скоротилися до більш ніж шестирічного мінімуму – $ 23,14 млрд. грн.”, – підсумовує Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
Нагадаємо, наприкінці липня повідомлялось, що в столиці з’явилися торговці копіями паспортів киян, які шахраї використовують для оформлення кредитів, реєстрації фірм і махінацій в Інтернеті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас