Половину російського «Ренесанс Капіталу» продали за $8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половину російського «Ренесанс Капіталу» продали за $8

Фондовий ринок
1774
Засновник інвестиційного банку «Ренесанс Капітал» Стівен Дженнінгс отримав половину фінорганізації за вісім доларів. Про це говорить звітність Renaissance Financial Holdings Limited з МСФЗ (міжнародні стандарти фінансової звітності), яка у відкритому доступі не публікувалася.
За інформацією видання, група “Онексім” Михайла Прохорова, викупила у Дженнінгса його частку в банку, заплатила по одному долару за кожну з компаній групи.
Російському мільярдеру довелося витратити ще близько мільярда доларів на списання боргів «Ренесансу» і додаткові фінансові вливання в капітал банку.
У звітності також повідомляється, що активи банку за підсумками року склали 4,8 мільярда доларів, власний капітал – 580 мільйонів доларів (у минулому листопаді «Онексім» вніс в капітал «Ренесансу» 485 мільйонів доларів). Чистий збиток «Ренесансу» за минулий рік склав 378 мільйонів доларів.
«Онексім» вперше став власником акцій «Ренесанс Капіталу» в розпал кризи 2008 року, коли банку Дженнінгса терміново знадобилися кошти. Компанія Прохорова придбала 50 відсотків мінус пів-акції Renaissance Capital Investments Limited (володіє Renaissance Financial Holdings Limited) за півмільярда доларів.
Гроші мільярдера не допомогли банку повернутися до прибутковості, і в другій половині 2012 року «Ренесансу» знову терміново знадобилися кошти. Дженіннгс звернувся за допомогою до «Онексіма», але отримав відмову і був змушений, як зазначали ЗМІ, фактично віддати другу половину своєї компанії за борги. Правда, Forbes раніше писав з посиланням на неназвані джерела, що Дженнінгс отримав 30 мільйонів доларів готівкою. Група Прохорова стала єдиним власником «Ренесанс Капіталу» і власником 89,5 відсотка акцій роздрібного підрозділу групи «Ренесанс Кредит».
Група «Ренесанс» була створена в 1995 році. Її основою став інвестиційний банк, з часом з’явилися роздрібна фінорганізація, брокер, фонд Renaissance Partners, керуюча компанія «Ренесанс Управління інвестиціями» і «Ренесанс страхування».
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас