У Росії незадоволені лише маркуванням продукції Рошен, - Укркондпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії незадоволені лише маркуванням продукції Рошен, - Укркондпром

Фондовий ринок
1033
Росспоживнагляд не виявив порушень показників безпеки та якості продукції кондитерської корпорації Roshen, а всі претензії відомства стосуються маркування харчової цінності кондитерських виробів компанії, відзначає асоціація Укркондпром.
Як вказується в прес-релізі асоціації у вівторок, згідно з російським законодавством, порушення вимог до маркування не є підставою для заборони ввезення всієї продукції будь-якого з підприємств на митну територію Російської Федерації.
“Федеральний закон РФ про санітарно-епідеміологічне благополуччя населення визначає підставою для заборони загрозу поширення інфекційних захворювань і масових отруєнь. Невірна інформація про харчову цінність, навіть якщо вона знайде підтвердження, не може привести до таких наслідків”, – йдеться в повідомленні.
Укркондпром висловив сподівання, що заборона на ввезення продукції Roshen у РФ є непорозумінням, яке буде врегульовано в найкоротші терміни.
Асоціація нагадала, що позапланові перевірки продукції корпорації також провели відповідні органи Білорусії, Казахстану, Таджикистану та Молдови, в ході яких ніякі порушення виявлені не були.
Як повідомлялося, Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Йшлося про виявлення в продукції токсичної речовини – бензопірену. Корпорація спростувала ці звинувачення.
Однак, вже 6 серпня російське відомство повідомило, що “Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчову цінність продукції, зазначену на етикетці”.
Корпорація Roshen – один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас