Експерт розповів, коли пропадуть черги за реєстрацією підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, коли пропадуть черги за реєстрацією підприємств

Казна та Політика
493
Реалізація практики “єдиного вікна” дозволить будь-якому громадянину України без зайвої бюрократичної тяганини в найкоротші терміни отримати свідоцтво про реєстрацію бізнесу. Таку думку висловив колишній урядовий секретар, екс-радник голови НБУ Віктор Лисицький.
“Принцип єдиного вікна допоможе підприємствам на порядок спростити процедуру реєстрації. Це в першу чергу відіб’ється на швидкості цього процесу”, – зауважив він.
У той же час, за його словами, принцип “єдиного вікна” сприяє тому, що українці все менше будуть напряму контактувати з чиновниками.
“Таким чином, громадяни позбуваються від нервування у чергах, а також бюрократичної тяганини. Звичайно, було б наївно вважати, що це трапиться одномоментно. Однак ми вже не побачимо практики, коли бізнесу потрібно обійти купу кабінетів і з усіма чиновниками домовитися. Це в свою чергу призводило до корупційних зв’язків”, – додав Лисицький.
Експерт констатує, що в цивілізованих країнах фізичні контакти громадян з чиновниками зведені до мінімуму. Крім того, за його словами, ряд країн завдяки спрощенню реєстрації бізнесу змогли підтримати економіку. У зв’язку з цим він назвав зразковими прикладами Туреччину і Китай.
“У цих країнах бізнесу, в тому числі інвесторам, дали чітко зрозуміти, що вони захищені. Крім того, для них створювався ряд умов, ті ж спеціальні економічні зони. Не потрібно вигадувати свій велосипед. А йти шляхом таких держав», – резюмує колишній урядовий секретар.
Нагадаємо: система “єдиного вікна” – це принципово нова схема, яка була впроваджена для спрощення процедур, скорочення термінів і поліпшення якості послуг.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас