Світовий золотодобувний гігант AngloGold Ashanti взяв курс на півмільярдну економію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий золотодобувний гігант AngloGold Ashanti взяв курс на півмільярдну економію

Фондовий ринок
513
AngloGold Ashanti, що входить до трійки найбільших світових золотодобувних компаній, планує заощадити в ході реалізації заходів зі скорочення витрат $ 500 млн протягом наступних 18 місяців.
Про це повідомляє Mining Weekly з посиланням на виконавчого віце-президента компанії Грема Ема.
Відзначається, що компанія, в портфель якої входить 21 золотодобувний проект в 10 країнах, може призупинити деякі з операцій, що приносять менший дохід. Витрати на розвідку brownfield і greenfield-проектів також будуть скорочені.
За словами топ-менеджера AngloGold, в нинішніх умовах для прибутковості компанії буде вкрай важлива успішна розробка нових низьковитратних проектів. До них компанія відносить Tropicana (Австралія, 70% належить AngloGold) і Kibali (ДР Конго, 45%, СП з Randgold Resources і урядом країни). Перше золото на Tropicana буде отримано у вересні цього року.
Запуск цих родовищ принесе 550-600 тис. унцій в 2014 році, сумарні середні витрати на них на 30% нижче нинішнього рівня.
Також підкреслюється, що цього року AngloGold спише від $ 2,2 млрд до $ 2,6 млрд після переоцінки золотих запасів у результаті зниження прогнозів цін на метал.
Додамо, що в поточному році компанія планує добути близько 4,1-4,4 млн унцій золота при середньому рівні загальних грошових витрат в $ 815-845 на унцію. Капвитрати в поточному році заплановані у розмірі $ 2,1 млрд.
Крім вищесказаного нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільша золотодобувна компанія в світі – Barrick Gold – за підсумками другого кварталу поточного року отримала збиток у розмірі $ 8,56 млрд. За даними експертів компанії, основною причиною для настільки плачевної динаміки в звітний період стали списання по цілому ряду активів.
AngloGold Ashanti Limited – глобальна золотодобувна компанія. Має рудники на 4-х континентах. Була утворена в 2004 році шляхом злиття AngloGold і Ashanti Goldfields Corporation.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас