Більше 90% продукції Roshen не відповідали нормам - стверджують у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 90% продукції Roshen не відповідали нормам - стверджують у Росії

Фондовий ринок
2190
Росспоживнагляд виявив порушення майже у всій продукції української кондитерської корпорації Roshen і звертає увагу на невиконання українською стороною домовленостей з гармонізації систем контролю за якістю продукції.
“Федеральна служба по нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини продовжує дослідження кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації “Рошен”(Україна). При цьому більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів не відповідали нормативним вимогам”, – йдеться в повідомленні відомства, опублікованого у вівторок.
“Основною причиною невідповідності кондитерських виробів є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів (вимоги до маркування харчової продукції – невідповідність інформації про харчової цінності продукції, вказаної на етикетці)”, – підкреслюється в повідомленні.
За даними відомства, в даний час розглядається можливість зустрічі з компетентними органами України з питань дотримання вимог російського законодавства про якість та безпеку харчових продуктів при поставках до Російської Федерації кондитерських виробів, вироблених на фабриках Roshen.
Росспоживнагляд 29 липня ввів заборону на постачання в РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв’язку з її невідповідністю вимогам до якості. Корпорація відкидає ці звинувачення.
Корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає в себе Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат “Бершадьмолоко”, Літинський племзавод (обидва – Вінницька обл. ), а також Липецьку фабрику “Рошен” (РФ) і Клайпедську кондитерську фабрику (Литва).
Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети і торти. Загальний обсяг виробництва продукції досягає 410 тис. тонн на рік.
Roshen поставляє свою продукцію в Росію, Казахстан, Узбекистан, Киргизію, Азербайджан, Вірменію, Молдову, Естонію, Латвію, Литву, США, Канаду, Німеччину, Ізраїль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас