"Смарт-холдинг" купив БМ Банк - "дочку" російського Банку Москви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Смарт-холдинг" купив БМ Банк - "дочку" російського Банку Москви

Фондовий ринок
1169
Вадим Новинський домовився про купівлю у російського Банку Москви його української “дочки” БМ Банк. Про це йдеться в повідомленні “Смарт-холдингу”, який контролюється Новинським.
“Ми пройшли всі етапи переговорів з партнерами і документально закріпили наші угоди. Формальне закриття угоди відбудеться, як тільки отримаємо дозвіл регулюючих органів. Але вже зараз ми призначили ряд основних менеджерів і маємо можливість глибоко вивчити ситуацію в банку і впливати на ключові рішення”, – заявив гендиректор холдингу Олексій Пертін.
Сума угоди не повідомляється. Переговори про покупку банку велися Новинським більше року.
Нагадаємо, Новінському вже належить банк “Юнекс”. Крім того, наприкінці минулого року він завершив операцію з придбання банку “Форум” у німецької групи Commerzbank.
Новинський також володіє великим пакетом акцій (23,75%) в групі “Метінвест”, будучи бізнес-партнером Ріната Ахметова. Крім того, він контролює Херсонський і Чорноморський суднобудівний завод у Миколаєві, комранію “Верес”, будівельну компанію “Юджин”, завод “Дніпропрес”, мережу супермаркетів “Амстор” і ряд інших активів.
У липні Новинський переміг на довиборах до Верховної Ради по округу в Севастополі. 23 липня ЦВК зареєструвала Новинського народним депутатом України.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас