Економіст: в Україні можуть подорожчати харчі, ліки та книги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст: в Україні можуть подорожчати харчі, ліки та книги

Особисті фінанси
483
Ініціатива Міністерства доходів і зборів скасувати пільги зі сплати податку на додану вартість (ПДВ) може призвести до здорожчання медикаментів, видавничої продукції та освітніх послуг.
Такий прогноз озвучила заслужений економіст України Тетяна Зацерковна.
“Законопроектом передбачене скасування всіх пільг по ПДВ. Тут варто задуматися, тому що ціла низка товарів та послуг мають пільги. Це медикаменти, це освіта, це книги. Після того, як відбудеться скасування такої пільги, швидше за все, вартість цих товарів зростатиме. Наше населення не настільки платоспроможне, щоби не задумуватися про такі речі”, – сказала Зацерковна.
Крім того, вона попередила про можливе здорожчання сільгосппродукції через скасування ПДВ.
“Україна є країною, де є перспектива розвитку сільського господарства. Підняти цю галузь не можна без якихось дотацій, пільг. Тому якщо скасують пільгу по ПДВ для сільгоспвиробників, то це серйозне питання – харчі для кожної людини життєво важливі”, – зазначила Зацерковна.
Нагадаємо, Міндоходів розробило законопроект про зниження ПДВ з 1 січня 2014 року зі 17% до 9%, скасування пільг з цього податку, а також введення в якості компенсації податку з обороту зі ставками 1% і 2%.
За матеріалами:
gazeta.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас