Експерти розповіли - що підтримає стабільність гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли - що підтримає стабільність гривні

Валюта
1965
Адміністративні важелі впливу на ринок, а також злагоджена робота всіх гілок влади забезпечать стабільний курс гривні.
Так аналітики інвесткомпанії “АРТ Капітал” прокоментували заяву Національного банку про намір зберегти купівельну спроможність гривні за допомогою підтримки низьких темпів інфляції і стабільного курсу.
“Стабільність національної валюти є основною функцією Національного банку. Незважаючи на зниження золотовалютних резервів, НБУ ще раз підтвердив наміри утримувати курс гривні. Для цього у нього є всі адміністративні важелі впливу на валютний ринок”, – відзначаєється в аналітичному огляді, поширеному компанією “АРТ Капітал”.
Важливу роль у збереженні стабільного курсу, як відзначають аналітики, відіграє політична стабільність і злагоджена робота всіх гілок влади. У звіті наголошується, що повторення ситуації 2008-го року, коли курс гривні обвалився в два рази, зараз неможливо.
“Основна відмінність поточної ситуації з курсом в тому, що цього року всі органи державної влади та НБУ забезпечують стабільність гривні. У 2008 році між президентом, урядом і НБУ така узгодженість дій була відсутня. З великою часткою ймовірності можна стверджувати, що курс гривні залишиться стабільним”, – відзначається в огляді “АРТ Капітал”.
Нагадаємо, Національний банк України заявив про намір підтримувати цінову стабільність у країні в середньостроковій (3-5 років) перспективі, яка представляє собою збереження купівельної спроможності національної валюти.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас