Туреччина і Єгипет все ще найпопулярніші курорти серед українських туристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина і Єгипет все ще найпопулярніші курорти серед українських туристів

Світ
566
Туреччина і Єгипет як і раніше користуються найбільшою популярністю серед українських туристів, незважаючи на політичну нестабільність, повідомив журналістам президент Асоціації лідерів туристичного бізнесу України Олександр Новиковський.
За його словами, це обумовлено тим, що ці країни як і раніше надають найбільш високий рівень обслуговування. При цьому вартість путівок дещо знизилася у зв’язку з тим, що частина туристів відмовилася від раніше придбаних путівок: якщо в 2012 році вартість путівки в Туреччину на 7 днів становила в середньому $ 1000, то зараз – $ 400-600 на одну людину.
При цьому А.Новиковський підкреслив, що туристам, які подорожують до Туреччини або Єгипту, нічого не загрожує.
Президент Асоціації лідерів турбізнесу зазначив, що кількість туристів, що виїжджають за межі України, з кожним роком зростає, однак не такими темпами, як хотілося б. За його словами, приріст становить 10-15% на рік.
За його словами, пік туристичного сезону припадає на період з середини липня до середини серпня: кількість туристів збільшується на 50-80%.
В цілому, як зазначив Новиковський, чисельність українських туристів, що виїжджають за межі України за рік, становить до 1,5 млн чол.
Генеральний директор круїзного туроператора, член Асоціації лідерів турбізнесу Лариса Слободян зазначила, що за останні три роки кількість туристів, які придбали круїзні путівки, збільшується на 25-30%: у 2009 році їх було до 3 тис. чол. на рік, а в 2012 – більше 12 тис. чол.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас